divendres, de novembre 02, 2007

La wikiquote

Eduqueu als nens i no serà necessari castigar als homes (Pitàgores)

Quantes vegades hem vist una pel·lícula, hem llegit un llibre, una sèrie de televisió, etc... i algun dels protagonistes o qualsevol dels personatges ha dit una frase o un comentari curiós, graciós, profund i que ens ha fet pensar o a fet que tinguéssim aquella escena gabada al cap per la resta de la nostra vida?
Pel·licules com Blade Runer,
"Yo he visto cosas que vosotros no creeríais. Atacar naves en llamas más allá de Orión. He visto rayos "C" brillar en la oscuridad cerca de la puerta de "Tanhauser". Todos esos momentos se perderán en el tiempo, como lágrimas en la lluvia.... es hora de morir." (Roy Batty),
o d'Apocalypse Now;
"¿Hueles eso? ¿Lo hueles muchacho? Es napalm. Nada en el mundo huele así. ¡Qué delicia oler napalm por la mañana!. Un día bombardeamos una colina y cuando todo acabó, subí. No encontramos un solo cadáver de esos amarillos de mierda. ¡Qué pestazo la gasolina quemada! Aquella colina olía a... victoria"(Coronel Kilgore)
el padrino...;
"Mi padre le hizo una oferta que no podía rechazar. Luca Brasi le puso una pistola en la nuca y mi padre le aseguró que, o su firma o su cerebro acabarían sobre el contrato" - Michael Corleone(Al Pacino)

Si vols recordar grans frases cèlebres, no només de pel·licules, sinó també de literatura, poesia, sèries de televisió... la gran enciclopèdia lliure wikipedia, (que personalment crec que es l'aproximació més exacta al mite de la torre de babel que ha viscut mai la humanitat) contè un apartat de frases i cites celebres. Estan en multitud d'idiomes i a més tu pots complementar-la.

enllaç català viquidites

enllaç espanyol wikiquote

El demonio ha puesto un castigo sobre todas las cosas de la vida con las que disfrutamos. O son malas para la salud, o son malas para el alma, o nos engordan.(Albert Einstein)

Hay una fuerza motriz más poderosa que el vapor, la electricidad y la energía atómica: la voluntad. (Albert Einstein).

Alguna vegada has tingut un somni, que semblés tan real que no el pots distingir de la realitat? I si no poguessis despertar d'aquest somni, com sabries que estàs somiant? (Morpheo, Matrix)

"Què és real? Com defineixes el real? Si estàs parlant del que pots sentir, el que pots olorar, el que pots assaborir i veure, llavors el real són simplement senyals elèctrics interpretats pel teu cervell." (Morpheo, Matrix)

Un mag no arriba ni tard ni aviat, un mag arriba exactament quan s'ho proposa" (Gandalf a Frodo, El senyor dels anells, la comunitat de l'anell)